201
35 Paylaşım, 201 Puan

WoW Classic heyecanı tüm dünyayı saradursun, çoğu oyuncu heyecanlarını bir nebze de olsa dizginlemeye çalışıyor. Bunu başarmak için herkes WoW Classic ile ilgili içerikleri işkembe içer gibi hüpletir durumda. Ben de aynı dertten muzdaribim. Bu yüzden, Blizzard tarafından cevaplanan WoW Classic ile ilgili bir takım Sıkça Sorulan Soruları siz sevgili Warcraftçı okurlarımız için kendi yorumumu da katarak içerikleştirmeye karar verdim. Lafı daha fazla uzatmadan sorulara ve cevaplara geçelim.

Soru 1: WoW Classic nedir?

Cevap: World of Warcraft Classic, 2006 senesindeki orijinal WoW deneyiminin tekrar canlandırılmasını hedefleyen resmi projenin adıdır. Savaş mekaniklerinden talent ağaçlarına, karakter modellerinden oyuniçi gölgelerin düzenine kadar oyunla ilgili her şey otantik bir deneyim için tekrar oluşturulmuştur. Eğer daha önce hiç WoW oynamadıysanız ve oyuna WoW Classic ile başlamak istiyorsanız -ki sizi tebrik ederim, çok doğru bir karar vermişsiniz- sizi şuraya bir gözatmaya davet ediyorum. Linkte yeni oyuncular için birçok bilgi bulacaksınız.

 

Soru 2: WoW Classic ne zaman oynanabilir olacak?

Cevap: WoW Classic, 27 Ağustos 2019 Salı günü Türkiye saati ile 01.01’de (CEST 00.01) oynanabilir olacak. Yani aslında Pazartesi gününü takip eden gece (Salı sabahı) deliler gibi oynayacağımız WoW Classic‘e kavuşacağız.

 

Soru 3: WoW Classic oynamak için ücret ödemek zorunda mıyım?

Cevap: Evet. WoW Classic oynamak için aylık WoW abonesi olmanız ya da aktif bir WoW Gametime (prepaid card) sahibi olmanız gerekiyor. Tek ücretli üyelikle oyunun iki versiyonunu da oynayabileceğinizi tekrar hatırlatmak istiyorum.

Not: World of  Warcraft Battle for Azeroth’ta oyuniçi parayla temin ettiğiniz WoW Tokenlarınızı oyun süresineçevirdiğiniz takdirde bu oyun süresini WoW Classic için de kullanabileceksiniz. Tamamen WoW Classic odaklı olmayacak arkadaşlarımızın işine yarayacaktır diye düşünüyorum.

 

Soru 4: Sistemim WoW Classic’i çalıştırabilecek mi?

Cevap: Minimum sistem gereksinimlerini daha önce yeni oyuncuların bakmasını tavsiye ettiğim adreste, yani şurada bulabilirsiniz. Bunun dışında, tavsiye edilen sistem gereksinimleri WoW Batlle for Azeroth ile aynı.

Not: Her ne kadar WoW Battle for Azeroth ile aynı tavsiye edilen sistem gereksinimleri verilmiş olsa da, WoW Classic eski modeller kullanacağı için güçsüz sistemlerde bir nebze daha iyi performans gösterecektir diye düşünüyorum.

Soru 5: WoW Classic’e nasıl erişim sağlayacağım?

Cevap: WoW Classic’e, Blizzard Launcher masaüstü uygulaması yardımıyla ulaşacaksınız.  Uygulamayı şuradan indirdikten sonra aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli:

  1. Uygulamayı açın ve sol panelden World of Warcraft’ı seçin.
  2. Version menüsünün altında World of Warcraft Classic ibaresini seçin.
  3. Install butonuna tıklayın.
  4. Yükleme bitince Play butonuna tıklayın.

 

Soru 6: Halihazırda bulunan bir WoW Classic Beta/WoW Classic Test karakterimle ya da eski WoW döneminden kalma bir karakterimle WoW Classic oynayabilir miyim?

Cevap: Maalesef hayır. WoW Classic oynamak için yepyeni bir karakter yaratmak zorundasınız.

 

Soru 7: WoW Classic’te kaç karakter yaratabilirim?

Cevap: Her WoW Classic realm’ı için maksimum 10 karakter yaratabileceksiniz ancak toplam karakterleriniz 50’yi geçemeyecek. PVP Realmlarında ise yalnızca tek factiondan karakterlerimiz olabilecek (Yine maksimum 10).

Not: Eğer aktif bir WoW aboneliğiniz varsa, şu an WoW Classic’i indirip maksimum 3 tane olmak üzere karakter yaratıp dilediğiniz ismi (daha önceden alınmadıysa) dilediğiniz realmda ayırtma şansınız bulunuyor.

 

Soru 8: WoW Classic’teki realmların sayısı, türleri ve isimleri neler?

Cevap: Türkiye’nin de içinde bulunduğu EU bölgesi için realm listesini buradan öğrenebilirsiniz.

Soru 9: WoW Classic oynanabilir olduğunda, WoW 1.12 versiyonundaki tüm özelliklerle mi karşımıza çıkacak?

Cevap: WoW Classic, eski WoW deneyimini tekrar yaşatmak için, içeriğini biz oyunculara 6 patchlik evreler şeklinde sunacak. Blizzard tarafından yapılan açıklamaya göre 2-6 arası evrelerin ne zaman sunulacağı belli değil. Fakat her evre yaklaştıkça bize haber vereceklerini söylüyorlar.

Not: Altı evre’nin planı şu şekilde:

  1. Evre (Phase 1): Molten Core, Onyxia, Maraudon, Open World PVP (honor ve reward sistemi yok).
  2. Evre (Phase 2): Dire Maul, Azuregos, Kazzak, Honor sistemi (dishonorable kill’ler de dahil), PVP Rank rewardları.
  3. Evre (Phase 3): Blackwing Lair, Darkmoon Faire, Darkmoon Faire deck dropları, Alterac Valley (version 1.12 4.1k), Warsong Gulch.
  4. Evre (Phase 4): Zul’Gurub, Green Dragons, Arathi Basin.
  5. Evre (Phase 5): Ahn Qiraj War Effort başlangıcı, Ahn’Qiraj raid başlangıcı (war efforta bağlı), Dungeon loot rekonfigürasyonu (Tier 0.5 dungeon gear’ı, relicler, drop rateler ve location değişiklikleri)
  6. Evre (Phase 6): Naxxramas (OLEY!), Scourge Invasion, Silithus ve Eastern Plaguelands World PVP Objectiveleri.

 

Soru 10: Realmlar arası (cross-realm) battlegroundlar görecek miyiz?

Cevap: Cross-realm battlegroundlar WoW 1.12’nin büyük bir parçasıydı ve oyuncu eşleşmesi için önemli bir mekanikti. Bu yüzden battlegroundlar Phase 3 ile beraber oyuna dahil edildiğinde, cross-realm battlegroundları göreceğiz.

 

Soru 11: WoW Classic için bir Armory olacak mı?

Cevap: Hayır. WoW Burning Crusade’e kadar WoW’da Armory sistemi yoktu. Bir oyuncunun eşyalarının özelliklerini görebilmek için onunla oyunda buluşup “inspect” yapmanız gerekiyordu (WoW 2.4’e kadar karşı faction’ın oyuncularını inspect etme özelliği de yoktu). WoW Classic salt bir vanilla deneyimi yaşatmak istediği için herhangi bir Armory’e sahip olmayacak.

 

Soru 12: Güncel World of Warcraft’ta onlarca mount, pet, title, toy ve transmog eşyası topladım. WoW Classic’te bunlara erişimim olacak mı?

Cevap: Sence olacak mı güzel kardeşim?

Soru 13: Zamanında oyunu World of Warcraft Colletors Edition olarak almıştım. Burdan kazandığım petlere erişimim olacak mı?

Cevap: Eğer hala aynı WoW hesabından oynuyorsanız evet, erişiminiz olacak.

 

Soru 14: World of Warcraft Trading Card Game kodlarını WoW Classic’te kullanabilecek miyim?

Cevap: Hayır.

 

Soru 15: World of Warcraft 1.12 zamanında oyunu oynamıştım ve WoW Classic’te sanki o zamana göre değişik olan bazı şeyler var gibi. Bir bug report oluşturmalı mıyım?

Cevap: Bazen hafızamız bize küçük oyunlar oynayabiliyor. Bu yüzden oyundaki herhangi bir olguyla ilgili bug report oluşturmadan önce buraya tıklayarak Blizzard’ın hazırladığı “Not a bug” listesini gözden geçirmenizi öneririm. Eğer yine de bir bug report oluşturmak isterseniz, her zaman olduğu gibi oyun içi olarak oluşturabilirsiniz.

 

Soru 16: WoW Classic’te, eski WoW’da sıkça gördüğümüz item özelliği değişiklikleri ve oyuna yeni itemların eklenme sistemi nasıl olacak?

Cevap: Genel hatlarıyla konuşacak olursak phase (evre) atladıkça bu değişiklikleri göreceğiz diyebiliriz. Ancak şurdan Blizzard’daki abilerimizin hazırladığı içeriğe bakarak daha sağlıklı bilgiler almak mevcut.

 

 


Beğendin mi? Haydi arkadaşlarınla da paylaş!

201
35 Paylaşım, 201 Puan

Bu Yazıya Tepkini Seç

şaşkın şaşkın
0
şaşkın
başarısız başarısız
0
başarısız
eğlenceli eğlenceli
0
eğlenceli
nefret nefret
0
nefret
kahkaha kahkaha
0
kahkaha
aşk aşk
0
aşk
aman tanrım aman tanrım
0
aman tanrım
galibiyet galibiyet
0
galibiyet
beğendim beğendim
0
beğendim
beğenmedim beğenmedim
0
beğenmedim

0 yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bir şey farkettim sitenizde hiç Türk oyunları yok. Mesela en son çıkan BORA fps gibi oyunların tanıtımını yapar mısınız? bu konuda bizi bilgilendir misiniz ?

Yorumlar

yorum

İçerik Formatını Seçin
Kişisel Test
Kişilik hakkında bir şeyler ortaya çıkarmak isteyen bir dizi soru
Önemsiz Test
Bilgiyi kontrol etmeyi amaçlayan doğru ve yanlış cevapları olan bir dizi soru
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oy kullanmak
Yazı
İçeriğini web sitemizde yayınlayalım
Liste
Klasik İnternet Listesi
Geri Sayım
Klasik İnternet Geri sayımı
Açık Liste
Kendi öğeni gönder ve en iyi gönderim için oy ver
Sıralama Listesi
En iyi liste maddesine karar vermek için oy kullan
Meme
Özel notlar almak için kendi resimlerinizi yükleyin
Video
Youtube, Vimeo yada Vine Embedleri
Ses
Soundcloud ya da Mixcloud Embedleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
Gif
GIF formatı